UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

  • 23-jarige pleit voor verlaging HPV-uitstrijkje naar 25 jaar

    De 23-jarige Demy Hulshorst was 21 jaar toen ze de diagnose HPV kreeg. Op dit moment krijgen vrouwen hun eerste uitnodiging voor een uitstrijkje pas op hun 30e. Zij en studiegenoot Charell Meijer pleiten er met de petitie ‘HPVetkut’ voor om die leeftijd te verlagen naar 25 jaar. Dit meldt RTL Nieuws. 

  • Infectiepreventieweek 2024: zorginfecties in verpleeghuis voorkomen

    Van 27 tot 31 mei 2024 organiseren de Regionale Zorgnetwerken Antimicrobiële Resistentie de vijfde editie van de Infectiepreventieweek. Infectiepreventie is van groot belang voor zorgverleners die werken met kwetsbare oudere, kleine kinderen of mensen met een beperking. Ongeveer 130.000 bewoners in Europese verpleeghuizen lopen dagelijks een zorginfectie op. Goede infectiepreventie kan dit voorkomen. Dit meldt Vilans.

  • Fietsers met beperking stuiten op ontoegankelijk Amsterdam

    Gebruikers van driewielfietsen stuiten op een ontoegankelijk Amsterdam. Ze kunnen de ondergrondse fietsenstallingen niet in, bijna nooit op speciale parkeervlakken parkeren of ervaren overlast door overvolle fietsparkeergarages. Gebruikers met een beperking moeten hun driewielfiets dus vaak buiten de lijnen parkeren, maar lopen daarmee het risico dat deze verwijderd wordt. En dat leidt tot onrust, meldt Het Parool.

  • Experts vinden afschaffen van aanbesteden in de jeugdzorg niet nodig

    Als het aan de Tweede Kamer ligt komt er een einde aan de aanbesteding van jeugdzorg, maar volgens experts is dit helemaal niet nodig omdat aanbesteden nu al niet verplicht is. Gemeenten hebben genoeg alternatieven, aldus onderzoeker Niels Uenk en consultant Tim Robbe. Ook is aanbesteding als inkoopinstrument vaak niet het probleem. Dit meldt Binnenlands Bestuur.

  • Minder opgespoorde zorgfraude leidt nauwelijks tot onderzoek door OM

    Opgespoorde zorgfraude leidt bijna nooit tot strafrechtelijk onderzoek door het Openbaar Ministerie (OM). Zorgverzekeraars en zorgkantoren sporen daarbij ook nog eens minder vaak fraude in de zorg op. Dit meldt Skipr. 

  • Nieuw incident bij Mondriaan: gewelddadige bewoner korte tijd ontsnapt

    Bij een nieuw geweldsincident bij ggz-instelling Mondriaan in Heerlen is een bewoner van de gesloten afdeling tijdelijk ontsnapt. Het voorval vond vrijdag plaats, er zijn toen geen gewonden gevallen. De dader is korte tijd na het uitbreken, aangehouden. Dit meldt L1Nieuws. 

  • Mogelijk 15 maanden cel voor psychisch hulpverlener die ontucht pleegde

    Voor seksueel misbruik van een 15-jarig meisje moet psychisch hulpverlener Rick K. mogelijk alsnog 15 maanden de cel in. Het Openbaar Ministerie (OM) eist 21 maanden cel tegen hem, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Zorginstelling Ambiq wil dat de 48-jarige man nooit meer als psychiatrisch hulpverlener aan de slag gaat. In 2020 werd hij al veroordeeld, maar hij ging hiertegen in beroep. Dit meldt de Gelderlander. 

  • Twaalf webcams op afdeling neonatologie Martini Ziekenhuis

    Ouders met een kindje op de afdeling neonatologie die even niet in het ziekenhuis zijn, kunnen hun baby sinds kort toch via een webcam zien. De twaalf geplaatste webcams op de High Care en de Neostuites van de verpleegafdeling zijn mede mogelijk gemaakt door Vrienden van het Martini Ziekenhuis. Dit meldt Oog TV.

  • ‘Zorg heeft meer aandacht voor stoppen met roken, maar kan het kan beter’

    Mensen die roken of overgewicht hebben, worden steeds vaker geholpen door huisartsen, praktijkondersteuners en ziekenhuizen. Dit doen zij in samenwerking met andere zorgorganisaties en lokale instellingen. Volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) kan de toegenomen aandacht hiervoor echter nog wel beter: niet iedereen krijgt de ondersteuning die nodig is om gezonder te leven en ook is er meer aandacht nodig voor kwetsbare mensen. Zorgverleners hebben hiervoor beter zicht nodig op het regionale aanbod, waarvoor meer samenwerking nodig is. Dit meldt IGJ.

  • Aantal nieuwe ouderenwoningen blijft ver achter doel van kabinet

    Het aantal nieuwe woningen voor ouderen blijft ver achter bij de kabinetsdoelen. Woonminister Hugo de Jonge kondigde in 2022 aan dat er tot 2030 jaarlijks gemiddeld 36.000 nieuwe seniorenwoningen moeten komen, maar dit jaar komen er slechts zo'n 2800 bij. De komende twee jaar blijft het aantal opleveringen ook rond dit aantal steken, meldt ABN AMRO op basis van cijfers van vakmedium Cobouw.

meer nieuws